Woman at desk writing in notepad with coffee and laptop

Welke laptop past bij mij?

Of u nu een laptop voor school nodig heeft of een zakelijke laptop voor op kantoor, de laptop is een belangrijk onderdeel van uw dag. Het is daarom belangrijk dat deze niet alleen voldoet aan uw eisen, maar dat ook blijft doen. Welke laptop bij u past hangt af van uw behoefte. Een student die aan een grafische opleiding studeert zal meer geheugen nodig hebben dan een werknemer die alleen het internet en Microsoft Word nodig heeft. In deze blog geven we u een aantal aandachtspunten voor het kiezen van een laptop.

Draagbaarheid en prestatie
Als u veel onderweg bent, bijvoorbeeld als student of als u een hybride werkbeleid heeft, dan is een kleinere laptop vaak gemakkelijker om mee te nemen. Vaak beschikken kleinere, lichtgewicht laptops wel over minder vermogen, wat ook weer effect heeft op de batterijduur. Er zijn tegenwoordig een aantal kleinere laptops die wél veel vermogen bieden, dus let hier goed op. Grotere laptops met een groot scherm en veel geheugen zullen ook zwaarder zijn. Het is niet ideaal om de hele een zware laptop mee te nemen.

Schermgrootte en kwaliteit
Van kleine en draagbare 13-inch beeldschermen tot grotere, zwaardere 15,6 inch beeldschermen: schermgrootte kan een wereld van verschil maken als u uw laptop van vergadering naar vergadering moet meenemen. Kleine schermen kunnen ook een hoge resolutie weergeven, omdat ze over een groter aantal pixels beschikken. De grootte van uw laptop zal vooral afhangen van uw voorkeur. Wat de schermkwaliteit betreft kunt u het best een helder scherm met beperkte lichtweerspiegeling kiezen dat aangenaam is om naar te kijken, zodat u overal prettig kunt werken.

Accuduur
Niets is vervelender dan dat u in een collegezaal of vergadering zit en uw laptop geeft de melding dat de batterij bijna leeg is. Het is belangrijk, vooral met alle apps die tegenwoordig constant draaien op laptops, dat uw batterij de hele werkdag meegaat. Er zijn handzame en draagbare laptops die minimaal 10+ uur accuduur bieden. Zo kunt u overal en altijd werken, zonder u zorgen te maken of u in de buurt zal zijn van een stopcontact.

Aansluiten van beeldschermen accessoires
Wellicht herkenbaar, maar elk apparaat heeft zijn eigen aansluitmogelijkheden. Van tevoren is het belangrijk hier bij een keuze rekening mee te houden. Heeft u veel USB-poorten nodig? Wilt u een extern beeldscherm aansluiten met een HDMI-kabel? Zorg dat uw laptop past bij uw situatie.

Wilt u liever geen gedoe met losse kabels? De USB-C dockingsstations bieden een passende oplossing. Ze zijn geschikt voor alle laptops. Dit geeft u de mogelijkheid om moeiteloos heen en weer te schakelen tussen thuis, kantoor of een andere werkplek.

Beveiligingsfuncties
Het is steeds belangrijker om gevoelige gegevens goed te beveiligen. Uw laptop bevat veel van deze gevoelige gegevens, of het nu bestanden van uw werk zijn of wachtwoorden van uw social media-accounts: het is curciaal dat uw laptop goed beveiligd is. Naast een standaard wachtwoordbeveiliging, zijn sommige laptops voorzien van biometrische beveiligingsfuncties, zoals vingerafdrukscanners en gezichtsherkenning.

De laptops van Sharp combineren krachtige processors met een razendsnel werkgeheugen en verwerken met gemak de zwaarste opdrachten. Of het nu gaat om onderwijs-apps of het weergeven van een grafisch intensief bedrijfsplan, de laptops verwerken het met gemak.

Hulp nodig bij het configureren van de juiste laptop? Laat u dan informeren door een van onze experts.