three half-cell panels

Ontdek de zonnepanelen van Sharp

Kom meer te weten over de voordelen van zonnepanelen van Sharp.

Vraag nu support aan

Fotovoltaïsche energie van Sharp

Sharp heeft wereldwijde merkbekendheid verworven en beschikt over een brede productportfolio dat veel meer omvat dan PV-panelen. Dit uitgebreide producassortiment beschermt Sharp beter tegen marktschommelingen in afzonderlijke bedrijfstakken dan niet-gediversifieerde PV-merken. Een extra waarborg voor onze garanties. Sharp maakt producten binnen de volgende branches: smarthome, smart offices, entertainment, onderwijs, gezondheid, beveiliging, industrie en auto's.

Zonnepanelen van Sharp zijn altijd een veilige keuze. Dit komt doordat wij ons richten op het leveren van bewezen technologie die strenge tests heeft doorstaan en nog tientallen jaren zal presteren. Ons PV-assortiment omvat monokristallijne panelen met halve cellen in verschillende maten voor residentiële, commerciële en industriële zonne-energiesystemen en zonnepaneelparken die vele megawatts genereren.

Technician looks into distance in front of PV panels

Meer dan 60 jaar geschiedenis op het gebied van zonne-energie

1959

Sharp begint als één van de eerste bedrijven ter wereld met de ontwikkeling van zonnecellen

1961

Er wordt een transistorradio met zonnecellen gefabriceerd en verkocht

1963

Succesvolle massaproductie van monokristallijne zonnecellen

1966

De vuurtoren van Ogami Island in Nagasaki wordt uitgerust met zonnepanelen van Sharp. Met 225 W had deze op dat moment het grootste zonnevermogen ter wereld. Sharp heeft nu meer dan 2800 vuurtoreninstallaties

1968

Sharp opent een kantoor in Europa (Duitsland, Hamburg)

1976

Japan's eerste operationele ruimtesatelliet "Ume", uitgerust met zonnecellen van Sharp. Sharp heeft nu meer dan 170 satellietinstallaties

1976

Lancering van de eerste Sharp-rekenmachine met zonnecellen

1983

In de Tsubosaka-dera-tempel (Nara) worden 40 zonnepanelen met 36 cellen geïnstalleerd voor de verlichting van de Grote Boeddha, die na 36 jaar later nog steeds werken

1994

Sharp begon met de verkoop van zonnecomponenten in Europa

2005

Zonnepanelen bedekken de muren van het hoogste gebouw (122 m) in Manchester (CIS Tower). Met 7244 zonnepanelen, 80 W en 391 kW stroom is dit de grootste stroomopwekkingsinstallatie in een commercieel gebouw in Europa

2015

Lancering van BACK CONTACT-panelen. Deze gebruiken monokristallijne zonnecellen voor een moduleconversierendement van 19,1% (tegenwoordig 20,0%)

2015

Sharp ondersteunt met succes de energieomschakeling naar hernieuwbare energie in Japan met zonne-energiecentrales in de regio Fukushima

2017

Sharp's moederbedrijf Foxconn begint productielocaties uit te rusten met PV-modules van Sharp

2019

Sharp Energy Solutions Europe werkt samen met partners voor de realisatie van grootschalige PV-systemen in de EMEA-regio

2020

Introductie van monokristallijne zonnepanelen met halve cellen. Vandaag de dag bestaat ons zonnepanelenassortiment uitsluitend uit monokristallijne panelen met halve cellen.

Tier 1 - Vertrouw op Sharp voor uw projecten

Bloomberg New Energy Finance Corporation rangschikt Sharp doorlopend als Tier 1. Dit is een onafhankelijk bewijs van onze financiële gezondheid als onderneming en moduleproducent. Slechts een klein deel van alle PV-fabrikanten komt op deze strenge lijst terecht. Tier 1-leveranciers worden geselecteerd op basis van hun kredietwaardigheid.

Tier1 icon and wallstreet bull

De zonnepanelen van Sharp doorstaan de zwaarste tests

Onze uitgebreide, veeleisende tests zijn gebaseerd op tientallen jaren ervaring in de industrie en zijn tot vijf keer strenger dan de vereisten van de IEC-normen. Wij zijn op de hoogte van de typische paneelstoringen en kunnen nieuwe productiematerialen dienovereenkomstig testen om de topkwaliteit van onze panelen te garanderen. Van het voldoen aan internationale normen tot en met de weerstand onder extreme omstandigheden: onze fotovoltaïsche panelen zijn getest, gecertificeerd* en onderscheiden door een aantal onafhankelijke instellingen.

man taking notes on PV plant

Duurzaamheidstests met succes doorstaan:

Geen degeneratie van de prestaties van de panelen (IEC TS62804)

Geen degeneratie onder hoogspanning in vochtige en hete omgevingen.

Test met ammoniak (IEC62716)

Bewezen weerstand tegen corrosie in natte atmosferen met hoge concentraties opgeloste ammoniak - bijvoorbeeld van vee.

Test met zoutmist (IEC61701)

Weerstand tegen corrosie door zoutmist voor panelen in vochtige omgevingen met hoge niveaus van opgelost zout - zoals aan de kust.

Test met zand/stof (IEC60068)

Weerstand tegen beschadiging (zoals erosie of binnendringen) door zand- en stofdeeltjes in stoffige omgevingen.

5.400 Pa geteste sneeuwbelasting (IEC 61215)

Deze mechanische belastingstest garandeert duurzaamheid bij hoge windbelasting of sneeuwbelasting. Opmerking: de sneeuwbelasting kan ook afhangen van de installatiemethode.

Duurzaamheid

De waarden oprechtheid en creativiteit staan bij ons hoog in het vaandel. Deze waren al belangrijk voor de oprichter van Sharp, Tokuji Hayakawa. Sharp streeft al sinds zijn oprichting naar wederzijdse welvaart met de maatschappij en belanghebbenden. Door vast te houden aan onze bedrijfsfilosofie blijven wij toegewijd aan het vervullen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en aan ons streven om een bedrijf te zijn dat in de samenleving bekend staat en wordt vertrouwd.

Sharp blijft het Global Compact van de Verenigde Naties steunen als ondertekenaar van de 10 beginselen die betrekking hebben op mensenrechten, arbeid, milieu, anticorruptie en conflictmineralen. Verder heeft Sharp in haar Eco Vision 2050 milieudoelstellingen voor de lange termijn geformuleerd op het gebied van klimaatverandering, recycling van hulpbronnen en veiligheid en beveiliging.

Trees and sky