Close up of a hand on a laptop mouse pad

Cyber Essentials

Het Cyber Essentials schema is een door de industrie ondersteunde criteria die een reeks universele cyberbeveiligingsnormen bevatten.

Cyber Essentials

Technologie is een fundamenteel onderdeel van het moderne leven. Het helpt ons sneller en efficiënter te werken. Naarmate de apparaten die we gebruiken geavanceerder worden, nemen ook de bedreigingen toe. Cybercriminelen maken misbruik van zwakke punten en beveiligingsproblemen om toegang te krijgen tot wachtwoorden, vertrouwelijke informatie en geld.

Er zijn tal van maatregelen die organisaties kunnen nemen om ervoor te zorgen dat hun gegevens worden beveiligd tegen interne en externe bedreigingen. Het Cyber Essentials schema is er een van.

Lady holding a mug during an informal meeting

Wat is het Cyber Essentials schema?

Het Cyber Essentials schema is een door de industrie ondersteunde reeks richtlijnen voor gegevensbeveiliging. Het beschrijft de basiscontroles die organisaties moeten hebben om zichzelf, hun werknemers en hun gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang en diefstal.

Het schema biedt twee certificeringen, elk met zijn eigen set criteria en voordelen: Cyber Essentials Accreditation en Cyber Essentials Plus.

Man working on his laptop

Accreditatie voor Cyber Essentials

Er moet een diepgaande vragenlijst worden ingevuld om te beoordelen of uw bedrijf aan elke beveiligingsstandaard heeft voldaan.

De voordelen:

  • Een basiscertificering voor cyberbeveiliging stelt uw klanten en partners gerust dat u cyberbeveiliging serieus neemt.
  • U wordt vermeld in een lijst van organisaties die de accreditatie hebben gekregen.
  • Door aan te tonen dat u over de juiste cyberbeveiligingstraining en -maatregelen beschikt, trek u nieuwe klanten aan.
Three people having a team meeting

Cyber Essentials Plus

De Cyber Essentials Plus-certificering is een uitbreiding van het hierboven beschreven basisschema. Een vertegenwoordiger zal uw pand bezoeken en een grondige beoordeling van uw IT systemen uitvoeren.

Accreditatieprocedure:

  • De beoordelaar controleert of schadelijke bestanden uw organisatie kunnen binnenkomen via webverkeer of e-mail.
  • Ze beoordelen hoe effectief uw antivirus- en antimalware-beveiligingsmaatregelen zijn.
  • Ze analyseren hoe uw IT middelen met elkaar zijn verbonden, om te zien hoe waarschijnlijk het is dat uw organisatie in gevaar komt.
Friendly IT helpdesk support

Waarom zou u uw bedrijf Cyber Essentials laten certificeren?

  • Om een grondig inzicht te krijgen in de cyberbeveiligingsoperatie van uw organisatie.
  • Om klanten gerust te stellen dat u proactief werkt om uw IT middelen te beveiligen tegen een cyberaanval.
  • Om samen te werken met organisaties die aan dezelfde cybersecurity voorwaarden voldoen als uw organisatie.
IT Services by Sharp

Hoe kan Sharp helpen?

Bij Sharp streven we er voortdurend naar om uw organisatie en gegevens te beschermen tegen de steeds groter wordende dreiging van cybercriminelen. Dit doen we door uw systemen zo veilig mogelijk te houden.

Naast onze IT divisie – Sharp IT – hebben we tijd en geld geïnvesteerd in innovatie en operationele efficiëntie. Daarom zijn we altijd beschikbaar om te helpen met IT support.

We begeleiden u door het accreditatieproces door gebruik te maken van onze IT expertise. We erkennen de cybersecurity bedreigingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd. We weten hoe we ervoor kunnen zorgen dat een IT operatie veilig is en we begrijpen de stappen die nodig zijn om Cyber Essentials-gecertificeerd te worden.

A man sat at a desk looking at the camera

Andere cyberbeveiligingsmaatregelen

Het Cyber Essentials schema is slechts één manier om uw bedrijf te beschermen tegen cybercriminaliteit. Hier zijn andere veelvoorkomende tegenmaatregelen voor cybersecurity:

person typing on computer

Firewall Protection

We installeren software op uw computers en servers om verdacht gedrag te signaleren. Alle waarschuwingen worden gecontroleerd door een toegewijd team van technici. Verdacht gedrag wordt onmiddellijk aangepakt en firmware-updates worden automatisch uitgevoerd.
 

man working at computer

Total Endpoint Security

Flexibel werken is inmiddels de norm voor veel organisaties. Medewerkers werken thuis of in openbare ruimtes vanaf verschillende netwerken en apparaten. Cybersecurity moet op al uw IT van toepassing zijn, niet alleen die op het hoofdkantoor. Met onze Total Endpoint Security en Compliance service bent u ervan verzekerd dat uw apparaten 24/7 worden bewaakt en beveiligd, waar uw teams ze ook gebruiken.

Closeup shot of hands typing on a laptop

Email security voor Microsoft 365

E-mail security voor Microsoft 365 van Sharp IT detecteert bedreigingen die andere e-mailbeveiligingsproviders niet kunnen detecteren dankzij de integratie met Exchange Online. Hiermee detecteren we interne en externe aanvallen. De kunstmatige intelligentie detecteert malware die zich verbergt in e-mails die van en naar uw bedrijf worden verzonden voordat ze een probleem worden.

Awards en accreditaties

Cyber Essentials

Cyber Essentials Plus