Child drinking water from a tap

Sharp doneert aan stichting ‘charity: water’ om skywell-lancering te vieren

Om de officiële lancering van Skywell – de atmosferische watergenerator – te vieren, heeft Sharp 6.850 euro gedoneerd aan het goede doel ‘charity: water’. De donatie is bestemd voor een schoonwaterproject en gaat specifiek naar een handpomp die zal worden gebouwd door lokale bewoners van een gemeenschap in Ethiopië. De handpomp creëert een nieuwe bron van schoon drinkwater.

Wereldwijd heeft een op de tien mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Ziektes die aanwezig zijn in vervuild water veroorzaken elk jaar meer doden dan elke andere vorm van geweld, inclusief oorlog. Het is de missie van charity: water om iedereen op aarde te voorzien van schoon drinkwater: sinds zijn oprichting heeft het goede doel 38.113 waterprojecten afgerond voor 9,6 miljoen mensen wereldwijd.

Het werk van charity: water is eenvoudig maar heeft een grote impact: schoon drinkwater vermindert niet alleen ziekte, maar levert gemeenschappen ook tijd op. Tijd die ze anders kwijt waren aan het zoeken naar een schoonwaterbron, kunnen ze nu gebruiken om voedsel te kweken, inkomsten te genereren en naar school te gaan – belangrijke bezigheden die stuk voor stuk armoede bestrijden.

Wilbert Hendriks, Marketing Manager Benelux: “We zijn trots onze eerste donatie te kunnen doen aan charity: water om de lancering van Skywell te vieren. Skywell is een bijzonder product dat op een nieuwe manier schoon drinkwater genereert. Daardoor gingen wij nadenken over wat een privilege het is om op zo veel manieren aan water te kunnen komen. We kijken ernaar uit updates te delen over de handpomp in Ethiopië en de voortgang van het project.”

Skywell beschikt over een revolutionaire technologie die omgevingslucht omzet in vers, schoon drinkwater – zonder dat daar een afvoer voor nodig is. Met één druk op de knop produceert het apparaat zowel koud als warm water. Als alternatief voor traditionele waterkoelers maakt Skywell het eenmalig gebruik van waterflessen overbodig, om de milieu-impact van een bedrijf te helpen verkleinen. Sharp is de eerste distributeur van de Skywell-watergenerator in Europa.

charity: water is een uitzonderlijk transparant goed doel. Honderd procent van de donaties gaat naar projecten; personeels- en administratiekosten worden uit een ander potje betaald. Meer informatie over de projecten van charity: water is te vinden op de website, via een interactieve kaart.