Neem contact met ons op

Onze geavanceerde displaytechnologie

De engineers van Sharp werken voortdurend aan de creatie en verfijning van nieuwe displaytechnologieën. Al in 2007 introduceerden we bijvoorbeeld Advanced Super View (ASV) – een nieuwe displaytechnologie met de hoogste contrastverhouding ter wereld, met de breedste kijkhoek en de snelste responstijden.

Dat was slechts een van de vele mijlpalen in onze eindeloze zoektocht naar de ontwikkeling van steeds geavanceerdere nieuwe technologie. Dit zijn nog een paar mijlpalen:

Nieuwe technologie voor platte beeldschermen

Sharp was in 2012 het eerste bedrijf dat lcd-schermen produceerde met IGZO (Indium Gallium Zinc Oxide). Deze doorbraak in schermtechnologie levert ultrahoge definitie en helderheid, met uitzonderlijke energie-efficiëntie. Vandaag de dag wordt deze ‘nieuwe technologie’ standaard gebruikt in een breed scala van monitoren.

De nieuwste UV2A-technologie

Een van onze innovaties in displaytechnologie is UV2A. Deze technologie, ideaal voor grootformaatdisplays, combineert een aantal gepatenteerde materialen voor een uitzonderlijk hoog contrast met het meest efficiënte gebruik van achtergrondverlichting ooit. Dit resulteert in heldere, levendige kleuren en een superieure beeldresolutie, ondersteund door een ongewoon laag energieverbruik – alles wat u nodig hebt van  Sharps nieuwste displaytechnologie.

Toonaangevend in nieuwe technologie voor interactieve monitoren

Historisch gezien was het moeilijk om grote touchscreendisplays te ontwikkelen, omdat de meest toegankelijke technologie - infrarood – gewicht, rustend op het chassis, toevoegde aan het scherm en gevoelig was voor omgevingsomstandigheden. Sharp koos voor een andere benadering en bewerkstelligde met de Projected Capacitive Touch-technologie een doorbraak. Deze benadering zorgde ook voor een geavanceerde controller voor snellere samplingtechnieken in ons elegante, energiezuinige en uiterst responsieve interactieve monitor van 80” (203 cm), de Big Pad.

Deze nieuwste touchscreentechnologie reduceert de hoeveelheid 'ruis' tot slechts een fractie van wat men zou verwachten. Dit resulteert in een dramatisch verbeterde touchnauwkeurigheid, in een natuurlijke en vloeiende schrijfervaring en elimineert tijdsvertragingen en valse inputs nagenoeg volledig.