Neem contact met ons op

Maximale onafhankelijkheid

Dankzij de innovatieve opslagoplossingen kunt u nu onafhankelijker dan ooit worden van het openbare elektriciteitsnet: de combinatie van een zonne-energiesysteem en accu’sverzorgt tot wel 80% van de behoeften van een huishouden, afhankelijk van het seizoen.

De mogelijkheden van zelfvoorziening met zonne-energie zijn lange tijd beperkt geweest. Gedurende de dag werd meer elektriciteit geproduceerd dan er nodig was, terwijl er 's nachts geen particuliere zonne-energie beschikbaar was.

Met de introductie van innovatieve opslagoplossingen kan deze waarde nu stijgen tot 80%, afhankelijk van de weersomstandigheden. De energieproductie gedurende de dag wordt opgeslagen en kan op elk moment van de dag, zelfs 's nachts, gebruikt worden.

Met een volledig opgeladen accu blijft het systeem energie leveren voor particulier verbruik. Overtollige energie wordt afgegeven aan het openbare elektriciteitsnet.

Gebruik van zonne-energie gedurende de dag

Bediening van een zonne-energiesysteem en accu’s in de dagelijkse routine:

Ochtend

De energie die geproduceerd wordt door het zonne-energiesysteem wordt gebruikt voor eigen verbruik. Overtollige energie wordt opgeslagen in de accu.

Middag

Met een volledig opgeladen accu blijft het systeem energie leveren voor particulier verbruik. Overtollige energie wordt afgegeven aan het openbare elektriciteitsnet.

Avond

Na zonsondergang levert het systeem de in de accu opgeslagen energie voor eigen verbruik.

Nacht

Zelfs 's nachts blijft het systeem opgeslagen energie leveren. Als er onvoldoende accucapaciteit is, wordt extra energie verkregen uit het openbare elektriciteitsnet.

Kennis van accu’s

Een zonneaccu kiezen - de belangrijke factoren

Als leverancier van energieoplossingen biedt Sharp - naast fotovoltaïsche modules (PV-modules) - accu oplossingen voor diverse vereisten, om zo te zorgen dat klanten zo onafhankelijk mogelijk zijn van energieleveranciers.

Accu concepten

Accu concepten op de markt verschillen in de eerste plaats voor wat betreft de meegeleverde componenten. Afhankelijk van het accuconcept zijn deze ideaal geschikt als toevoeging op bestaande PV-systemen of als complete oplossingen voor nieuwe installaties.

Accu capaciteit (kWh)

De bruikbare accu capaciteit kWh geeft aan hoeveel energie er verkregen kan worden uit een volledig opgeladen accu. Vaak wordt ook de nominale (totale) capaciteit weergegeven, maar normaal gesproken is dit niet volledig toegankelijk. Het verschil tussen deze waardes is de ontladingsdiepte (DOD, depth of discharge). Voorbeeld: Een accu heeft een opslagcapaciteit van 16 kWh en een ontladingsniveau van 50%. Derhalve is 8 kWh beschikbaar (50% van 16 kWh). De accu capaciteit die vereist is voor uw huis, hangt af van de omvang van uw PV-systeem, het energieverbruik en uw gewenste energieonafhankelijkheid. Met de juiste opslagoplossing kan de beschikbare capaciteit volledig gebruikt worden, hetgeen resulteert in een maximale onafhankelijkheid van het openbare elektriciteitsnet.

Technologie

Er zijn twee gangbare accu technologieën op de markt: lithiumioncellen en loodzuurbatterijen. Beide technologieën hebben voordelen en nadelen. Loodzuuraccu’s zijn goed ingeburgerd en commercieel getoetst, maar zijn erg zwaar en hebben een groot volume. Lithiumioncellen hebben een hoger ontladingsniveau, een betere efficiëntie en zijn licht, zodat deze ook gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld kwalitatief hoogwaardige elektrische auto's.

Ruimte

Loodzuuraccu’s en lithiumionaccu’s hebben verschillende vereisten voor de installatie, bijvoorbeeld voor wat betreft de grootte van de ruimte en vloerbelasting. Daarom is het belangrijk om van tevoren te controleren waar de accu in huis geplaatst wordt.

Garantie

Productgaranties omvatten materiaal- en productiefouten. De prestatiegarantie verzekert u van een minimale capaciteit, ondanks de afnemende prestaties van een accu, gedurende de garantieperiode en vaak eveneens van en minimum aantal volledige cycli. Het bereik van deze garanties hangt af van de producent.

Volledige cycli

Het proces om een accu volledig op te laden en dan te ontladen tot de ontladingsdiepte wordt een volledige cyclus genoemd. Een volledig cyclus kan bestaan uit diverse deelcycli (laden en ontladen). Binnen de garantieperiode dient een maximaal aantal cycli bereikt te kunnen worden. Er dient hierbij rekening te worden gehouden met het feit dat het aantal cycli refereert aan de gespecificeerde ontladingsdiepte.

Vraag onze Sharp-installatiepartner voor advies over het accusysteem dat het best bij uw eisen aansluit.