sharp
U bent hier: Sharp Electronics Benelux > Over Sharp

Over Sharp

Welkom bij Sharp Electronics

Sharp Electronics Europe is de Europese dochteronderneming van Sharp Corporation Japan, een toonaangevende uitvinder en producent van audiovisuele producten, producten op het gebied van communicatie, gezondheid, duurzaamheid, informatieverwerking en kerntechnologieën. Ons credo is “oprechtheid en creativiteit“, gecombineerd met het doel om met uiterst geavanceerde technologieën de kwaliteit van het leven van mensen te verbeteren.

Dit resulteert in unieke, innovatieve producten volgens ons motto “We make products, that others want to imitate!“  Met deze basis creëren wij nieuwe levensstijlen voor de 21e eeuw.

Sinds de oprichting van Sharp Electronics (Europe) GmbH (SEEG) in 1968, gevestigd in Hamburg, heeft Sharp haar zakelijke activiteiten in Europa gestaag uitgebreid. De afgelopen decennia zijn we gegroeid naar zeventien vestigingen, bestaande uit een laboratorium, drie productielocaties, elf verkoopkantoren en een financiële vestiging. Europa is met een substantieel aandeel in de gehele buitenlandse activiteiten van Sharp één van de belangrijkste markten van het bedrijf.

Het productassortiment op het gebied van consumentenelektronica varieert van LCD-TV´s en audiosystemen tot magnetrons, luchtreinigers en koelkasten. Als wereldwijde pionier op het gebied van technologie gaat Sharp door met het uitvinden van producten waarbij de consument centraal staat.

Sharp biedt op het gebied van business solutions een uitgebreid portfolio oplossingen voor documentbeheer en hardware, variërend van multifunctionele kantoorprinters (MFP’s) tot grote productiesystemen. En als innovator en producent van display-technologie, biedt Sharp tevens een assortiment van displays en oplossingen voor elk type professionele toepassing.

Bovendien behoort de ontwikkeling van digitale kerntechnologieën en componenten voor elektronische producten (bijvoorbeeld opto-elektronica, infrarood- en flash-geheugenelektronica) tot de kerncompetenties van Sharp.
Ons doel is het verder ontwikkelen en uitbreiden van het belang van Europa als de markt van de toekomst voor Sharp voor wat betreft de kernbedrijfsactiviteiten LCD-TV´s, zonne-energiesystemen, documentoplossingen en professionele displays.

Bedankt voor uw bezoek aan onze website.

Met vriendelijke groet,

Hiroshi Sasaoka
CEO Sharp Europe